"Без калини немає України"

15 грудня до учнів 7-Б класу (класний керівник - Ольшевська Г.М.) в гості завітала Дівчина-Калина (Мартус Д., 9-А). Вона розповіла легенду про себе та запросила семикласників до години спілкування "Без калини нема України".

/Files/images/bb/DSCN5943.JPG

Так розпочався виховний захід, який підготувала бібліотекар О.М. Пальчевська. Олена Миколаївна розповіла учням багато цікавого про калину: її оспівували поети - Т.Шевченко, І.Франко, Л.Українка; вона - у назвах населених пунктів, в піснях, в іменах та прізвищах українців; лікувальні властивості калини; народні звичаї і традиції, пов'язані з калиною.

/Files/images/bb/DSCN5942.JPG /Files/images/bb/DSCN5947.JPG

Учениці 7-Б класу підготували декілька легенд про калину та розповіли їх своїм однокласникам.

/Files/images/bb/DSCN5965.JPG

Семикласники прослухали декілька пісень про калину, вірш Д.Білоуса "Диво калинове", а наприкінці - Олена Миколаївна запропонувала гру "Відкритий мікрофон", де кожен учасник години спілкування міг висловити свою думку про значення калини в нашому житті та в долі України.

/Files/images/bb/DSCN5967.JPG

Висновок, який зробили всі учасники години спілкування: берегти калину - національний символ України, саджати калину поблизу своїх домівок та біля школи, свято шанувати історію та традиції рідного краю.

Кiлькiсть переглядiв: 20

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.